Meidän maailma

Esikon äiti, neuleaddikti ja wannabe tee itse -tyyppi tuunaa, sisustaa ja kotoilee.

Ohramunat

with 4 comments

Otsikko kenties antaa ymmärtää jotain muuta, mutta todellisuudessa kyse on pääsiäisruohosta, tarkemmin sanottuna ohrasta, jonka istutimme yhdessä Esikon kanssa. En ole milloinkaan ollut mikään juhlapyhäihminen per se, mutta lapsen myötä olen yrittänyt skarpata hieman tässä(kin) asiassa. Omassa lapsuudessani pääsiäisruohoksi kylvettiin rairuohon siemeniä voirasioihin. Me päätimme toimia hieman toisin Pinterestistä löytämäni kuvasarjan innoittamana.

Törmäsin kaupassa ohransiemeniin ja ajattelin jämäkän ohran kestävän suklaamunista innostuneen lapsosen hyppysissä hieman paremmin kuin hentoisen rairuohon. Kylvimme ohran munankuoriin ja olemme reilu viikon seuranneet ohran kasvua ja pitäneet munista hyvää huolta. Nyt kelpaa pääsiäisen tulla!

Esikko laittaa multaa munankuoriin.

Kylvös on kohta valmis.

Ohra alkoi puskea esiin kolmantena päivänä kylvöstä.

Äiti-ihminen pääsi jo parturoimaan munat – eipä ole maailma paljoa menettänyt, kun en kampaajan ammattiin ole päätynyt. 😉

Written by Sanna

5.4.2012 klo 07:58

Kategoria(t): Niksit

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tosi kiva idea Sannis! Täytyypä laittaa muistiin. Meillä käytettiin astetta isompia, mutta yhtä kertakäyttöisiä astioita: http://kenkameri.blogspot.com/2012/03/paasiaisvinkki-rairuoho-klaus.html

  Heli

  5.4.2012 at 09:25

  • Tuo vasta kiva onkin! Monet bloggarit ovat muuten hyödyntäneet noita maitopurkkeja vaikka kuinka kekseliäästi. Meillä juodaan kevytmaitoa ja niiden purkit eivät valitettavasti ole yhtä huiseja kuin rasvattoman.

   Sannis

   5.4.2012 at 09:47

 2. Meillä taas kuluu normiarjessa kauramaitoa, mutta ostin tuon rasvattoman ”lehmänmaidon” ihan vaan purkin takia. Sain onneksi suurimman osan sen sisällöstä tuputettua pojalle, joka ei ole eläinperäiseen valkoiseen juomaan koskaan tottunut enkä itsekään maitoa juo.

  Kissan korvien takaa muuten pilkistelee ihanaa keväänvihreää:)

  Heli

  6.4.2012 at 12:11

  • Heh, mä eilen mietin, että pitäisikö mennä tonkimaan pahviroskista maitopurkkien toivossa. 😀 Ei mutta oikeesti, niissähän voisi idättää yrtit sun muut parvekekaunistukset.

   Sannis

   6.4.2012 at 12:49


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: