Se pikkuisen parempi soijabolognese
Minun ja soijan suhde ei ole ollut niitä helpoimpia. Ensimmäinen kohtaamiseni soijan kanssa oli yliopiston salaattibaarissa, jossa kasasin lautaselleni kanasuikaleilta näyttäviä soijasoiroja. Järkytykseni oli melkoinen, kun yritin jyystää maustamattomia, puoliksi jäisiä suikaleita. Sittemmin olen maistellut soijaa muodossa jos toisessa, ja monesti jättänyt soijasotkut lautasen reunalle. Hyvä ystäväni kannusti minua kokeilemaan soijareseptejä kotosalla ja vinkkasi samalla, että soija kannattaa maustaa kunnolla.
Ihme kyllä, kotiruokana soijarouhe onkin toiminut mitä hienoimmin, ja olen höystänyt sillä chili sin carnea, makaronilaatikkoa ja lasagnea. Omin pikkukätösin syntyi myös tämä taivaallinen soijabolognese. Minun ei tarvitse edes huijata perheen vannoutunutta karnivorea syömään tätä ruokaa, niin suuresta herkusta on tällä kertaa kyse. Suosittelen kokeilemaan ja tarjoamaan myös perheen pienimmille!
Näitä tarvitset:
2 porkkanaa
1 sipuli
tilkka öljyä
4 dl vettä
2 dl tummaa soijarouhetta
1 rkl kasvisfondia
1 prk tomaattimurskaa
2 tl fariinisokeria
suolaa
yrttejä (minä käytin valmista italialaiset yrtit -sekoitusta sekä tomaattista pastamauste -sekoitusta)
Tee näin:
- Kuori ja raasta porkkanat sekä kuori ja silppua sipuli.
- Kuullota sipulisilppua ja porkkanaraastetta öljyssä, kunnes sipulit ovat hieman pehmentyneet.
- Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisfondi ja fariinisokeri.
- Kiehauta ja anna kastikkeen hautua hiljaksiin noin parikymmentä minuuttia. Sekoittele välillä.
- Tarkista maku, lisää suola ja mieleisesi yrttimausteet.
- Tarjoile hyvän pastan ja halutessasi juustoraasteen kanssa.
Niin hyvää, että hymyillyttää!
Paras uskoa, kun minä kerran niin sanon. Nih.
Vastaa