Helppo päärynä-rahkapiirakka
Jos kaipaat kahvipöytään jotain makeaa ja täyteläistä mutta raikasta, seuraava ohje on juuri sinulle. Mikä parasta, tämän päärynä-rahkapiirakan pyöräyttäminen sujuu sukkelaan, sillä se ei sisällä lukuisia ainesosia tai monimutkaisia valmistusvaiheita.
Näitä tarvitset:
1 pkt murotaikinaa
1 tlk päärynöitä omassa mehussaan
1 prk sitruunarahkaa (voit myös maustaa maustamattoman maitorahkan mielesi mukaan sokerilla ja sitruunamehulla)
1 pieni prk smetanaa tai crème fraîchea (ei välttämätön)
2 kananmunaa
kanelia
margariinia piirakkavuuan voiteluun
Tee näin:
1. Sulata murotaikina paketin ohjeen mukaan. Voitele piirakkavuoka ja painele murotaikina vuuan pohjalle ja reunoille.
2. Leikkaa päärynät viipaleiksi ja lado ne murotaikinan päälle. Ripottele päärynöille hieman kanelia.
3. Sekoita kananmunat, sitruunarahka ja smetana/crème fraîche keskenään. Kaada massa päärynöiden päälle.
4. Paista piirakkaa 200 asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
5. Jäähdytä päärynä-rahkapiirakka kunnolla ennen tarjoilua ja nauti!
Ihana ohje, kiitos, otan sen oitis työn alle! Meillä eräs pieni mies kun rakastaa yli kaiken ”päänynää”… 🙂
Lentävä
8.4.2012 at 23:49
Siinä tapauksessa tästä tulee hitti! Jopa meidän neiti nirppanen pisteli kokonaisen siipaleen poskeensa, vaikka tuo yleensä karttaa kakkuja, piiraita ja muita outouksia (lue: niitä, missä on täytettä) kuin ruttoa.
Sannis
11.4.2012 at 20:14