Pirteä puolukkakakku
Kotivinkin Taikinaterapiaa-palsta on ihan ykkönen meille, jotka pidämme leipomisesta, mutta emme halua painia monimutkaisten ohjeiden ja eksoottisten raaka-aineiden parissa. Vaalivalvojaisiin valmistui käden käänteessä marjaisa ja mausteinen puolukkakakku, josta perheen pieninkään ei malttanut pitää tassujaan erossa.
Puolukkakakku
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1,5 tl soodaa
1 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
100 g margariinia
3 dl maitoa
1 kananmuna
1,5 dl puolukkasurvosta
Tee näin:
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, sooda ja mausteet.
- Lisää kuivien aineiden joukkoon sulatettu margariini, maito, kananmuna ja puolukkasurvos. Vatkaa seos tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Kokeile kakun kypsyyttä cocktail-tikulla
- Ota kypsä kakku uunista, anna kakun levähtää hetki vuoassa ennen kuin kumoat sen.
Vastaa