Meidän maailma

Esikon äiti, neuleaddikti ja wannabe tee itse -tyyppi tuunaa, sisustaa ja kotoilee.

Pirteä puolukkakakku

leave a comment »

Kotivinkin Taikinaterapiaa-palsta on ihan ykkönen meille, jotka pidämme leipomisesta, mutta emme halua painia monimutkaisten ohjeiden ja eksoottisten raaka-aineiden parissa. Vaalivalvojaisiin valmistui  käden käänteessä marjaisa ja mausteinen puolukkakakku, josta perheen pieninkään ei malttanut pitää tassujaan erossa.

Puolukkakakku

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1,5 tl soodaa
1 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
100 g margariinia
3 dl maitoa
1 kananmuna
1,5 dl puolukkasurvosta

Tee näin:

  1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, sooda ja mausteet.
  2. Lisää kuivien aineiden joukkoon sulatettu margariini, maito, kananmuna ja puolukkasurvos. Vatkaa seos tasaiseksi taikinaksi.
  3. Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
  4. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Kokeile kakun kypsyyttä cocktail-tikulla
  5. Ota kypsä kakku uunista, anna kakun levähtää hetki vuoassa ennen kuin kumoat sen.

Written by Sanna

22.1.2012 klo 20:36

Kategoria(t): Keittiössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: