Meidän maailma

Esikon äiti, neuleaddikti ja wannabe tee itse -tyyppi tuunaa, sisustaa ja kotoilee.

Elämisen arvoista elämää

leave a comment »

Edellinen kirjoitukseni elämän tarkoituksesta sai minut listaamaan asioita, jotka tekevät (omasta mielestäni) elämästä elämisen arvoista, mutta jotka eivät tällä hetkellä toteudu siinä määrin kuin toivoisin. Käydessäni listaamiani asioita läpi tajusin, että moni niistä voisi olla totta, mikäli miettisin työhön liittyvät kuviot uusiksi.

  • Paras tapa aloittaa päivä on tehdä se kiireettömästi. Miten ihanaa olisikaan valmistaa ravitseva aamupala ja nauttia se päivän uutisotsikoita silmäillen ja Helsingin aamuradiota kuunnellen.
  • Olen tuotteliaimmillani aamupäivällä, jolloin yleensä tunnen luontaista vetoa tarttua paljon keskittymistä vaativiin tehtäviin. Teen asioita muutaman tunnin intensiivisissä sykleissä ja mikäli pystyn paneutumaan johonkin asiaan minkään häiritsemättä, saan yleensä valmista varsin nopeasti.
  • Unelmieni työhön kuuluu paljon kirjoittamista ja lukemista. Elän sanoista ja sanat elävät minussa. Miten etuoikeutettua olisikaan tuoda pala leipää perheen pöytään kirjoittamalla.
  • Minulle on tärkeää nähdä työni tulokset. Haluan vaikuttaa työhöni ja prosesseihin, joilla työ toteutetaan. Liiallinen byrokratia, hierarkisuus ja asioiden tekeminen tietyllä tavalla vain siksi kun niin on aina ennenkin tehty, saavat minut turhautumaan varsin nopeasti.

Olen joskus aikaisemminkin pohtinut, että minun pitäisi siirtyä toisen palveluksesta omilleni. Päätöksen on tähän asti estänyt varsin tehokkaasti pelko siitä, etteivät omat siivet kantaisikaan. Olen kuitenkin viimeisten kuukausien aikana alkanut miettiä asiaa uudelleen. Asiaa on vauhdittanut se, että nykyinen työprojektini päättyy helmikuun lopussa ja olen jo ilmoittanut, että en ole uutena projektikautena käytettävissä vakituisena projektityöntekijänä. Joten jos sitä sitten. Uskaltaisi, hyppäisi ja tekisi parhaansa.

Written by Sanna

19.1.2012 klo 21:35

Kategoria(t): Elo ja olo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: