Meidän maailma

Esikon äiti, neuleaddikti ja wannabe tee itse -tyyppi tuunaa, sisustaa ja kotoilee.

Tossutellen

leave a comment »

Jos mieluisien ensiaskelkenkien löytäminen vaati töitä, niin nahkatossujen metsästys se vasta sai hien pintaan. Olen varmaan ainoa äiti-ihminen, joka kehittää sydänalaa korventavan ahdistuksen tästäkin asiasta. Esikkomme meni siis pari viikkoa sitten päiväkotiin. Hoitopaikka oli lomalla ollessamme muistanut meitä vanhempia listalla, johon kirjatut asiat pitäisi olla lapsella mukana ”heti ensimmäisestä hoitopäivästä lähtien”. Kun kerran paperille asti ovat kirjanneet, niin täytyy kait nuo olla, ajattelin minä, ja lähdin tikkana ostoksille viimeisenä viikonloppuna ennen päiväkodin alkua. Muut asiat löytyivätkin suht helposti, mutta ne tossut…

Me 70-luvulla syntyneet muistamme riemulla jumppatossuiksi kutsutut, kirkkoveneen muotoiset nahkaläpyskät, joita oli KAIKILLA. Nykyisin tossumarkkinoilla löytyy vaihtoehtoja: on Ainoa, Reinoa, Crocsia ja Mocciksia. Tyylitietoiset shoppaavat Tohvelisankarilla tai Punavuoren peikossa. Siippa olisi halunnut Esikolle jotakin todella vaaleanpunaista, kimaltelevaa ja rimpsuista, mutta minimalisti ja anti-prinsessa minussa pisti vastaan. Varattakoon äidille kaikki oikeudet tehdä tyylivalinnat niin kauan kuin lapsi ei itse mangu hellokittyjen ja hörhelöiden perään, sanon minä. Siippa nielaisikin muutaman kerran tyhjää, kun kaivoin kassista ostosviikonlopun päätteeksi tummansiniset Tintti-tossut (mustissa ei harmikseni löytynyt oikeaa kokoa).

Näin parin viikon totuttelujakson jälkeen siipankin on täytynyt myöntää, että Tintit ovat varsin simppelit ja tyylikkäät. Ne myös sopivat vaatteiden kuin vaatteiden kanssa. Hän käytti Tinteistä sanaa ”kenkämäiset”, mikä mielestäni kuvaa varsin hyvin tossujen luonnetta, kun ne ovat taaperon jalassa. Tossut sujahtavat sukkelasti jalkaan, mutta pysyvät kovemmassakin menossa mukana. Harmi vain, että Tinttejä ei kuulemma enää valmisteta. Hamstrasinkin Huutiksesta vastaisuuden varalle yhtä kokoa suuremmat tossut – mustat, kuinkas muuten.

Ja siitä tossupakosta heti ensimmäisestä päiväkotipäivästä lähtien: meidän tyttö on edelleen ainoa, joka pistää tossua toisen eteen. Taidan siis jatkossa ottaa hieman rennommin näissä(kin) asioissa.

Written by Sanna

18.8.2011 klo 21:30

Kategoria(t): Asusteet, Jalkineet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: