Meidän maailma

Esikon äiti, neuleaddikti ja wannabe tee itse -tyyppi tuunaa, sisustaa ja kotoilee.

Top Chef on täällä!

with 2 comments

No ei ehkä ihan, mutta eipä paljon puutu. Myönnettäköön, olen paljon parempi leipuri kuin kokki. Pyöräytän käden käänteessä vallan mainioita piiraita ja muita leipomuksia, mutta ruuan kanssa mausteet sun muut ovat vähän hakusessa. Nyt kun Esikko on alkanut lappamaan suuhunsa samaa ruokaa kuin muu perhe, olen päättänyt ryhdistäytyä ruuanlaittorintamalla(kin). Olen lähtenyt liikkeelle ihan perusarkiruuista ja miettinyt, miten saisin potkua kouluruokailuista tutuille hutuille.

Saanko esitellä: Aivan mielettömän hyvä makaronilaatikko.

Tein päivitetyn version makaronilaatikosta oikeastaan niistä aineksista, mitä meillä kaapeista sattui löytymään. Näitä käytin:

2 pientä keltasipulia
tilkka rypsiöljyä
400g luomunaudan paistijauhelihaa (soijarouhettakin olisin voinut käyttää)
paprikajauhetta
valkopippuria
suolaa
kunnon töräys ketsuppia (tomaattimurskaa ei löytynyt, mutta jos olisi, lisäisin aineslistaan myös pari hyppysellistä ruskeaa sokeria)
1 pkt  juustolla ja aurinkokuivatulla tomaatilla täytettyä tuorepastaa
2 luomumunaa
4dl kauramaitoa
Koskenlaskija-sulatejuustoa

Ja näin tein:

  1. Pistä uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuullota kevyesti öljytilkassa.
  3. Lisää jauheliha sipulien sekaan, paista ja mausta maun mukaan paprikajauheella, valkopippurilla, suolalla ja ketsupilla.
  4. Voitele uunivuoka kevyesti. Lado vuokaan kerroksittain tuorepastaa ja jauhelihaa. Mehevöitä laatikkoa pienillä nokareilla Koskenlaskijaa.
  5. Vispaa munat ja kauramaito sekaisin. Heitä joukkoon pikkuripaus suolaa. Kaada seos tuorepasta-jauhelihakerrosten päälle.
  6. Paista laatikkoa 20-30 minuuttia, niin että munamaito on jotakuinkin hyytynyt.
  7. Anna vetäytyä hetki ja nauti raikkaan salaatin kera!

Ai että, kuinka näin yksinkertainen laatikkoruoka voikin olla hyvää. Muukin perhe kiitti ja oli Top Chefin kanssa täysin samaa mieltä.

Written by Sanna

13.5.2011 klo 12:22

Kategoria(t): Keittiössä

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mmmmm, kuulostaa tosi hyvältä. Täytyy laittaa hetii testaukseen. Tosta vois tehdä myös kanaversion. Kiitos vinkistä!

    Heli

    13.5.2011 at 13:10

    • Ja kiitos itsellesi sovellusvinkistä! Mä en olisi ikinä tullut ajatelleeksi muita vaihtoehtoja kuin jauhelihaa tai soijarouhetta. Jes, nyt mulla on yksi muokattava ja sovellettava resepti plakkarissa. 🙂

      Sannis

      13.5.2011 at 13:42


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: