Meidän maailma

Esikon äiti, neuleaddikti ja wannabe tee itse -tyyppi tuunaa, sisustaa ja kotoilee.

Uuteen kotiin!

leave a comment »

Hyvä ihme sentään, kuinka sisustussormea kutittaa! Saimme siipan kanssa tietää, että meille on varattu kauan kaipaamamme asumisoikeuskoti. Uusi kotimme on vasta rakenteilla ja se valmistuu vuoden päästä, mutta jo nyt mielessä pyörii kodin sisustukseen liittyvä idea jos toinenkin.

Asunnossa tulee olemaan olohuoneeseen aukeava keittiö ja tilaa rajaamaan saa halutessaan keittiösaarekkeen. Kahden makuuhuoneen lisäksi asuntoon on suunniteltu tila, jota rakennuttaja kutsuu kirjastoksi. Terassiparveke ei uudessa kodissamme valitettavasti tule olemaan niin suuri kuin nykyisessä asunnossamme, mutta emmeköhän me pärjää ihan standardikokoisella parvekkeellakin.

Olen hulluna 50-luvun designiin ja haaveissani on aivan ensimmäiseksi hankkia ruokaryhmä tuon muutoissa kärsineen ikealaisen tilalle. Pidän Ilmari Tapiovaaran Pirkka-pöydästä, mutta en ole täysin vakuuttunut tuosta mustaksi petsatusta rungosta ja vaaleasta tasosta muiden tammea olevien huonekalujemme rinnalla. Pirkkaa saa myös hunajapetsatulla rungolla, mutta tuolloin taso tulee ruskeaksi petsattuna. Täytyy varmaan käydä kurkistelemassa, miltä tämä värivaihtoehto näyttää luonnossa. Keittiöön sopisi erinomaisesti myös Keep Calm Gallerysta löytämäni Brew Up -printti, joka niin ikään henkii 50-lukua. Printin kuvamaailmaa täydentää Maija Louekarin Marimekolle suunnittelema Kippis-printti, jolle olen menettänyt sydämeni.  Kippis-kankaasta voisin nopsasti taiteilla erinäisiä keittiötekstiilejä. Ja miten hyvältä aamupala maistuisikaan Kippis-tarjottimelta tarjoiltuna!

Keittiöunelmien lisäksi mielessä kytee yksi jos toinen suunnitelma kirjastotilan sisustamiseksi. Hyvä ystäväni oli ostanut uuteen kotiinsa Iskun Louhi Low -sohvan, josta olen haaveillut jo vuosikausia. Kirjastoon en sentään sohvaa ajatellut hankkia, mutta sarjaan kuuluu lepotuoli, joka sopisi kuin nakutettu lehtien selailuun, hyvään kirjaan uppoutumiseen tai musiikin kuunteluun.

Voi miksi ei voi jo olla ensi vuoden toukokuu!?

Written by Sanna

22.4.2011 klo 21:33

Kategoria(t): Kotona, Sisustus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: